En utrolig opphentning

Det finnes flere tilfeller der et lag henter opp en massiv ledelse og til slutt vinner oppgjøret. Men det er spesielt én kamp som skiller seg ut: Kampen mellom erkerivalene River Plate – San Lorenzo i 2008.

River Plate – San Lorenzo 2-2 (3-4 sammenlagt)

Du trodde kanskje at du kom til å lese om en målrik kamp som endte 6-5 etter at det tapende laget hadde ledet 5-0 fram til midten av andre omgang. Men nei, kampen mellom River Plate og San Lorenzo hadde bare fire mål. Likevel hadde den absolutt alt en fotballkamp kan by på. Og en massiv opphentning fant også sted selv om man ikke kan tenke seg det ved å se på resultatet.

Datoen er 9. mai 2008 og Buenos Aires-rivalene River Plate og San Lorenzo skal gjøre opp om en kvartfinalebillett i den prestisjetunge turneringen Copa Libertadores. Sistnevnte vant det første oppgjøret 2-1 på hjemmebane, men har en tung oppgave i å forsvare ledelsen foran 60 000 fans på massive El Monumental noen mil lenger nord i den argentinske hovedstaden.

River Plate, med nåværende Atletico Madrid-trener Diego Simeone som manager, går oppskriftsmessig opp i ledelsen i 1. omgang, mens San Lorenzo får en mann utvist.

11 mot 9 og 2-0

Etter en drøy time får River straffe og San Lorenzo mister enda en mann. Uruguayanske Sebastien Abreu setter ballen sikkert i nota og sender hjemmefansen til himmels.

Med det som i utgangspunktet er et umulig utgangspunkt for San Lorenzo, tror de fleste på El Monumental at dette er kjørt. Fansen fyrer opp bengalske lys og synger som aldri før.

Så snur det hele. Med to mann i forsvar kaster San Lorenzo fram de syv gjenværende i angrep, og luringen Bergessio får til slutt slå umarkert i feltet. Han banker ballen i krysset og lager spenning i kampen igjen. 2-1 og på dette tidspunktet går man rett til straffekonk, om San Lorenzo bare makter å holde unna i 15 minutter til.

Men i stedet for at River skal kjøre over sine undermenn, er det San Lorenzo som presser fram en corner. Samme Bergessio dukker først opp og header ballen i mål. 2-2, og sensasjonen er et faktum.

Til tross for et Falcao-stolpeskudd i sluttminuttene holder de rødblå unna og sikrer avansementet.

Årsakene til at jeg mener dette er en av de mest imponerende opphentningene i nyere tid er mange:

– Hatet mellom klubbene
– Viktigheten av kampen (åttendedelsfinale i CL)
– Man spiller 9 mot 11 og må score 2 for å vinne i ordinær tid
– Å snu kjerringa når motstanderfansen er i ekstase

Hvilken opphenting husker du best? Del gjerne en historie i kommentarfeltet under!

Leave a Reply