Hvordan fungerer oddstipping?

Det finnes et hundretalls e-bøker som lover å vise deg hvordan du enkelt kan vinne penger på sportsbetting. Det meste er regelrett løgn, for å vinne på oddsen over tid krever både kunnskap, erfaring og disiplin.

Jeg har selv kjøpt et par av disse e-bøkene i god tro, men innså kjapt at de ikke var nyttige for fem flate øre.

Bookmakerne har oddsene på sin side

Sportsbetting er god business for bookmakerene.  Årsaken er at tilbakebetalingsprosenten er satt til litt under 100 %, slik at bookmakeren alltid tilbyr odds som gir litt mindre tilbake til spillerne enn det de satset.

Eksempel:

La oss si at Real Madrid og Barcelona møtes i Champions League-finalen neste sesong. Lagene blir ansett som like gode og at det er 50/50 om hvem som løfter pokalen til slutt.

Hadde bookmakerne gitt odds med 100 % tilbakebetaling, så hadde oddsen vært 2.00 både på Real Madrid og Barcelona. Men, siden spilleselskapene ikke driver med veldedighet og gratisarbeid, vil de sette oddsen til for eksempel 1.90 på hvert lag. Slikt blir det penger i kassa av.

Hvordan slå bookmakeren?

Så hvis bookmakeren alltid har en fordel, hvordan kan man da vinne penger på sportsbetting? Det er to måter man kan gjøre dette på.

Den ene er enkelt og greit å vite mer enn oddssetteren. Det hender fra tid til tid at oddsen er feilsatt. Personen som vurderer kampen gjør ikke alltid en feilfri jobb. Husk at hvert selskap setter forskjellig odds, og selv om vurderingene er ganske like over hele fjøla, vil du alltid finne variasjoner i oddsen.

Å bruke flere bookmakere er derfor et must for en seriøs oddstipper. Da vil du alltid kunne velge den høyeste oddsen tilgjengelig på markedet.

Bonuser

En annen måte er å tråle markedet for bonuser. De aller fleste selskapene tilbyr nye kunder saftige velkomstbonuser på alt fra 500 kroner til 2000 kroner. Selv om bookmakeren har en fordel med odds, skal det godt gjøres å tape hele bonsen før omsetningskravet er nådd. Vi anbefaler tipsene under for maksimalt utbytte:

1. Sett hvert spill som en liten prosentandel av den samlede kontobalansen din.

Eksempel: Har du 1000 kroner og ønsker å sette 2 % av bankrollen din på hvert spill, så vil spillet bli satt på 20 kroner. Antall kroner øker (eller minker) i likheten med den totale bankrollen da prosentsatsen bør være fast.

Foto: Wikimedia Commons, Dr. Reiner Düren

2. Vær disiplinert og hold hodet kaldt.

Det at du taper tre spill på rad fører ikke automatisk til at du vinner det fjerde så der hvor de aller fleste ville mistet hodet og sendt inn hele bankrollen sin på neste spill, bør du være helt rolig og tenke rasjonelt.

Det er utrolig lett å ”ta av” når man spiller på kasino eller med oddstipping.

BookmakerInnskuddsbonusFordelerRegistrer
Bet365100 % innskuddsbonus opp til 1000,- NOKLa Liga-stream, høye odds, godt utvalg.
Betsson1000,- NOK i velkomstbonusHøy odds, livebetting og god support
BetsafeVelkomstbonus opp til 1000,- NOK ved innskuddHøy odds

Leave a Reply