Hvilke uttrykk bør du lære deg i oddstipping?

Det er ganske mange uttrykk som brukes av oddstippere på nett. Og om du ikke helt følger med når du leser oddstips, så vil en ordliste være grei å ha.

Noen brukte termer innenfor oddstipping:

Bookmaker: Selskapet du plasserer spillet hos. Eksempler er Norsk Tipping, Betsson eller Betsafe.

Arbitrage: Det å spille hos flere bettingselskaper på samme kamp hvor oddsen er over 2 på alle alternativene for å sikre seg fortjeneste. Ikke en veldig mye brukt strategi på norske bettingsider, og det med god grunn. Om en bookmaker ”limiter” deg (dvs at de nekter deg å satse penger), så står du på bar bakke.

Bankroll: Den samlede kapitalen som er tilgjengelig på kontoen din.

Chalk: En favoritt (vanligvis en tung favoritt med store vinntersjanser).

Sirkulert spill: Et spill hvor bookmakeren har endret oddsen som følge av uforutsette hendelser (for eksempel at Messi blir skadet i forkant av en Barcelona-kamp – da vil oddsen på Barcelona øke og spillet vil bli sirkulert).

Futures: En type innsats som involverer utfallet av en hel sesong eller hvordan en bestemt gruppe eller spiller vil prestere i løpet av en sesong. Også kalt sesongspill hos blant annet Norsk Tipping.

Lock: Et spill som ikke kan tape. Et begrep som ofte blir misbrukt av useriøse oddstippere. Om du leser på en side som enten kan garantere ”sikker gevinst” eller ”locked spill”, så bør du bare klikke på X-ikonet rimelig hurtig.

Parlay: Et spill hvor to eller flere hendelser må inntreffe for å vinne, og hvis noen av dem ikke skjer taper man veddemålet.

Leave a Reply